Argent Chronicles
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Prijava

Pozabil/a sem geslo

Latest topics
» Nasveti, namigi, finte in podobno
3. Težave vladanja Icon_minitimePet 08 Jul 2016, 20:22 by Madbranch

» Humor
3. Težave vladanja Icon_minitimeNed 11 Okt 2015, 21:40 by Madbranch

» Glasba
3. Težave vladanja Icon_minitimeNed 27 Sep 2015, 15:12 by Astor Chikere

» Spamroom
3. Težave vladanja Icon_minitimeČet 14 Maj 2015, 09:51 by Laurelion

» 3. Težave vladanja
3. Težave vladanja Icon_minitimeTor 14 Apr 2015, 14:40 by Laurelion

» Naš svet
3. Težave vladanja Icon_minitimePon 06 Apr 2015, 00:50 by Laurelion

» Zemljevidi
3. Težave vladanja Icon_minitimeSob 04 Apr 2015, 20:41 by Laurelion

» Kocke
3. Težave vladanja Icon_minitimeSob 04 Apr 2015, 10:27 by Laurelion

» Alegov izziv #2
3. Težave vladanja Icon_minitimeTor 03 Feb 2015, 18:09 by Madbranch


3. Težave vladanja

Stran 1 od 6 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Go down

3. Težave vladanja Empty 3. Težave vladanja

Objavlja by Laurelion Tor 06 Jan 2015, 16:13

Minili so štirje tedni kar so Aleg, Belizar, Enryh in Herre zavzeli svoje nove položaje baronov v Ardenu in začeli kovati načrte (v Enryhovem primeru pa še marsikaj drugega) za obrambo svoje grofije.

Aleg:
Pridobivanje src in umov vernikov je bila za Alega že stara šola; kljub temu, pa mu je sprva spektakularno spodletelo, ko je poskušal z nagovorom ljudi z glavnega trga, s čimer je dosegel le malo drugega kot da se je osmešil pred večjim delom mesta. Spoznavajoč, da tako tukaj ne bo šlo, je spremenil taktiko in začel hoditi po mestu, ter se pogovarjal z ljudmi na ulici, v gostilni, in na tržnici - metoda, ki se je izkazala za veliko bolj učinkovito. Do konca meseca je že imel 16 privržencev (followers), ki so se spreobrnili v nordijsko religijo in še posebej Bragiju, od tega celo eden izmed do-pred-nedavnim članov Hrama Harmonije (lv2 Monk), medtem ko je Alegov pravi božanski gospodar ostal neimenovan in skriven. Ti privrženci se zaenkrat predvsem poučujejo o novi veri in prisostvujejo bogoslužju v hiški ob vznožju gora, ki jo je Aleg zgradil skorajda izključno s pomočjo magije, deloma pa s pomočjo svojih privržencev (1BP, šteje kot House, potem ko boš imel zraven še Shrine (ali Temple etc.) lahko ta House upgradaš v Monastery), sicer pa tudi širijo Bragijevo besedo med ljudi. Govora je bilo tudi o ideji, da bi se na vsake toliko priredil praznik petja in recitiranja pesmi, vendar je to za zdaj pri ostalem vodstvu mesta naletelo na gluha ušesa, češ da bolj pomembne stvari zahtevajo pozornost lokalnega dvora.
Drugi teden je  Aleg ponovno nagovoril ljudstvo; tokrat je govoril o pomembnosti tega, da vsak stori največ kar lahko za obrambo mesta in pripadajočih dežel, ter da je dolžnost vsakega meščana, da v času krize stori vse za dobro mesta, in če ne gre drugače, tudi da življenje za svoje someščane. Razen zadnjega dela, ki je požel le deloma pozitiven odziv, so si meščani govor vzeli zelo k srcu in nemalokateri vzklik je pospremil govorca. Mnogi izmed tistih, ki so ga slišali govoriti, pa tudi nekaj drugih, se je že naslednji dan zglasilo na urjenju za civiliste na grajskem dvorišču, in poveljnica Liriel se je svečeniku osebno zahvalila za pomoč.

Belizar:
Belizar je predvsem spremljala grofico in ji pomagala med različnimi aspekti vladanja. Med drugim ji je uspelo izboriti brezplačno kosilo na gradu za vse prostovoljce vadbenega programa, kar je imelo opazen učinek na moralo prostovoljcev, pa tudi privabilo še marsikaterega novega rekruta.
Nekega dne v četrtem tednu je, potem ko je sama že zapustila sobo, slišala grofico Finro in lady Syreo govoriti o vprašljivi varnosti nekega določenega predmeta. Z ušesom na vratih je ostala ravno dovolj dolgo, da je imela bolj ali manj jasno idejo, kje naj bi se ta predmet nahajal. Brez večjih težav se je odkradla do tega mesta, stražarja pred sobo, v kateri naj bi se nahajal vhod v shrambo tega predmeta, pa s prepričljivo lažjo odslovila. Z nekaj truda ji je uspelo razorožiti past in odpreti vhod, nato pa se je po spiralastih stopnicah spustila nekam globoko dol. Na dnu je za vrati našla majhno sobo, v kateri se je na nečem, kar je še najbolj spominjalo na oltar, na njem pa sta bila dva predmeta; oniksov kipec abstrakne, morda zmajske podobe, in pa majhna železna flaška. V svoji radovednosti si Belizar ni mogla pomagati, da ne bi dvignila kipca in si ga ogledala z vseh kotov, potem ko ga je odložila, pa odprla flaško ter pogledala kaj vsebuje.
Ljudje, ki so zatem videli Belizar, so opazili, da jo pogosto spremlja takšen ali drugačen postaven mladenič, občasno pa tudi lep, velik maček s črno-belim tigrastim kožuhom in zelenimi očmi.
Slednji je bil povečini bolj kot ne ignoriran s strani drugih, čeravno se je na trenutke zdelo, da je bitje pametnejše od povprečne živali; istega pa ne bi mogli reči za Belizarine moške spremljevalce, ki so pogosto pritegnili poglede že samo s svojo lepoto. Med ljudmi so se že razpasle govorice, da nova grofičina pomočnica vabi marsikaterega očarljivega mladeniča v svojo posteljo, nekateri pa tudi vztrajno zatrjujejo, da potem ko so ti mladeniči enkrat z njo, nobenega od njih ni nikoli več na spregled. Belizar sama je, ko je bila povprašana o resničnosti teh govoric, zelo prepričljivo dala vedeti, da so preprosto le govorice.

Enryh:
Vse se je začelo, kot pogosto se, z osnovnimi gradniki. Tako lokalne kot tuje surovine je bilo treba pregledati in izbrati najbolj primerno in ugodno; zahvaljujoč svojemu ostremu očesu in občutku za vrednost, je Enryhu uspelo izbrati najugodnejšo izbiro, s čimer je zakladnici prihranil kar nekaj zlata, ki bi sicer šlo trgovcem.
Zatem je prišlo na vrsto prepričevanje meščanov, da priskočijo na pomoč, pri čimer je bil deloma uspešen. Vsega skupaj mu je uspelo za oblegovalne naprave navdušiti 32 mladincev (večinoma moškega spola), ki so rade volje priskočili na pomoč in na zastonj učne ure o vojaški tehnologiji. Poleg tega je pridobil tudi lesarske mojstre iz vilinske družine Sylvas, kateri naj bi se z obdelovanjem lesa ukvarjali že od prve dobe dalje, vendar pa so ti zahtevali za svojo pomoč enako plačilo, kot če bi pri njih naročil izdelek.
Tekom meseca so se skupaj lotili dela na oblegovalnih napravah; pas gozda najbližje mestu je bil posekan (kar je imelo stranski učinek da se je z mesta videlo dlje), ter uporabljen za vsega skupaj 13 lahkih balist, 6 katapultov (standard), ter 3 springale - v načrtu so bile 3 baliste, 2 katapulta in 1 springal več, vendar pa so nevešče roke in slaba sreča zamočile in les odrezale narobe, zaradi česar je bil v končni fazi dober le še za v peč. Kljub temu pa sta eden izmed katapultov in ena balista, kateri je ob pomoči svojih najboljših učencev, izdelal Enryh sam, nastali tako dobro, da bi ju še škratje pohvalili kot izjemen izdelek (masterwork; +1 na attack & targeting rolls)). (skupna cena oblegovalnih naprav, vključno s spodletelimi: 4BP)
Žal pa Enryhovi poskusi, da bi izumil veliko puško, ki se stalno vrti in ustreli po večkrat v kratkem času, ne le da niso obrodili sadov, ampak so šli v popolnoma napačno smer. Tako je bolj ali manj uničil praktično ves material, ki ga je porabil za ta izum, naučil pa se je le, da se strelivo zatika ob poskusu streljanja, kar bo jasno treba nekako odpraviti če misli nadaljevati. Tudi ideja z vodnim topom se ni obnesla, saj bi glede na rezultate in Enryhova sklepanja za dovolj močan vodni curek rabili izjemno močno črpalko, ki bi verjetno stala na tone zlata in mesece dela.
Ob spreminjanju svoje pištole, s katero se je ukvarjal po nekaj uric vsakega dne, mu je šlo dobro in proti koncu meseca uspel pištolo dokončno spremeniti tako, da je bila čarovnija, ki pomaga pri merjenju in poškodovanju, sicer nekoliko šibkejša, vendar pa je sedaj orožje samodejno napolnilo vsako prazno cev s strelivom v trenutku ko se je izpraznilo (porabiš 1BP iz zakladnice in 3000 svojega zlata, +2 flaming pepperbox postane +1 flaming everloaded pepperbox).

Herre:
Cel prvi teden je Herre v spremstvu Ariana Wirynna prečesaval gozdove ob mejah grofije. Čeravno se je v poznavanju naravnih značilnosti rastlin in prsti, ter legi zemlje izkazal za kvečjemu povprečnega neuka, pa je gozdovnika presenetil s svojo sposobnostjo iskanja zavetja ter užitnih rastlin, pa tudi s "tradicionalnim kentavrskim lovom z letečim mečem," ki je izgledal tako, da je v polnem naletu zalučal svoj veliki meč v plen, ki je imel večinoma ravno dovolj časa da je pogledal v njegovo smer preden mu je odbila zadnja ura. Čeravno je kar nekaj podrobnosti, tudi pomembnih, ob koncu tedna že pozabil, pa jo je odnesel s kar dobrim občutkom za teren v gozdu na robu grofije. Proti koncu se je ustavil še v taverni ob glavni cesti, kjer je ob dobrem kosilu in pivu klepetal s točajko Hildi, s katero sta se nekoliko zbližala; kljub prijateljstvu, pa je bilo sumiti, da gre vsaj s Hildine strani tudi za takšno ali drugačno privlačnost do kentavra.
Po vrnitvi v mesto, se je Herre posvetil urjenju prostovoljcev, ki so prišli na grad. Predvsem jih je učil kako delovati kot enota in ne le posameznik, sledenja ukazom, streljanja z lahkim samostrelom v salvi, ter čim hitrejšega nameščanja nove strelice na orožje, katero jim je sedaj vzelo le okoli 2 sekundi (move action, vsi rekruti dobijo Weapon Proficiency (light crossbow)). Nekaj nadebudnežev je učil tudi v boju z mečem. Proti koncu tretjega tedna je kentaver zadovoljno gledal, kako je vsak od prostovoljcev že znal zadeti najmanj trup slamnate tarče približno človeške oblike z razumne razdalje.
Za posvetovalno mizo pa kentavru ni šlo najbolje; večkrat se je izkazal za nestrpnega in nepotrpežljivega, kadar so debate zašle v vode ki ga niso zanimale, ali pa kadar mu ni bilo jasno zakaj se drugi ne strinjajo z njim. Sploh polom je bil, ko je ponovno hotel nanovačiti celotno prebivalstvo, in ga je celoten zbor grofijske gospode zavrnil, z izjemo poveljnice straže, ki pa kljub temu da ni oporekala predlogu, tega tudi podprla ni. Njegovo stalno prigovarjanje, da bi naredili grad bolj kentavrom-prijazen, je prav tako naletelo na gluha ušesa. Bolj uspešen je bil osebno, saj mu je uspelo, da je sam nanovačil nekaj novih rekrutov po ulicah in krčmi, deloma tudi z Alegovo pomočjo.

Vsi:
Zahodna polovica zidu je dokončana in trdna, vendar pa je južni del mesta še vedno izpostavljen. Poleg maloštevilne straže ima mesto sedaj izmed ljudi tudi okoli 100 prostovoljcev (standard army, lv1 commonerji z Weapon Proficiency (Light Crossbow)) in pa dobrih 50 izurjenih rekrutov (small army, lv2 commoner/warriorji z Weapon Focus (Light Crossbow)), katerih vzdrževanje vas ne stane (nimajo consumption costa), obe z Ranged Weapons upgrade, vendar pa bodo pretirane smrti jasno vplivale na grofijo (in prekomerna količina uničenega orožja bo jasno zahtevala dokupovanje).
Dodatni prihodki od davkov znašajo 3 enote, kar je ravno dovolj da se pokrijejo stroški za izgradnjo velike žage za les (Sawmill), ki pa doprinese dodatno enoto, torej +3-3+1=1BP. Skupaj imate za 6BP stroška, torej ima sedaj grofija še 19BP premoženja.
Grofija ima sledeče statse: Size: 1, Economy: -2, Loyalty: +20, Stability: +5, Command DC: 21, Consumption: 4, Unrest: 4

Trenutno ste vsi ponovno v sejni sobi gradu, z vami sta še grofica ter lord Brynwulf; Syrea in Liriel imata druge opravke. Prišla je vest, da se je pri taverni na glavni cesti ustavila skupina kentavrov in dveh jezdecev. Grofica zahteva najmanj 1 katapult in 2 balisti na grajskem obzidju, za primer če se orki uspejo prebiti v notranjost mesta, čemur Brynwulf oporeka, rekoč da bi streljanje s takšnimi orožji dodatno ogrozilo mesto.
Laurelion
Laurelion
Game Master
Game Master

Število prispevkov : 862
Join date : 11/05/2012

Nazaj na vrh Go down

3. Težave vladanja Empty Re: 3. Težave vladanja

Objavlja by Madbranch Tor 06 Jan 2015, 20:03

"Sam se sicer ne spoznam pretirano na ta orožja, toda po mojem mnenju je večina teh orožij bolj uporabnih na zidu kot na tleh. Če so na tleh, namreč lahko pridejo orki do njih, in ko jih pridobijo nam noben zid več ne pomaga. Baliste se potem lahko še obrnejo in streljajo v notranjost, katapulti bi pa verjetno res delali preveč škode. Ampak verjetno, vsaj upam, ne bo prišlo do preboja zidu.

Kakšni so pa kaj načrti za prihodnji mesec? Domnevam, da se nadaljuje z gradnjo zidu še ob južni strani. Toda ob tem bi morali graditi še kaj, kar bo izboljšalo našo ekonomijo. Sam predlagam, da se izgradi mlin (Mill, 6BP), ki bo omogočil bolj učinkovito porabo žit pridelanih na kmetijah. Škodila pa ne bi niti izgradnja templja, ali manjšega svetišča (Shrine, 8BP), ter knjižnice (Library, 6BP). Čeprav ti dve stvari ne bosta vidneje pripomogli k ekonomiji na kratki rok, bosta znanje pridobljeno iz knjig ter blagoslov bogov vsekakor pomagala."

_________________


Kingdom - Aleg Orathai
Pirates - Senoves Karu
Nekoč v prihodnjih igrah - Madbranch

Madbranch
Madbranch
Role-player
Role-player

Število prispevkov : 1516
Join date : 09/06/2014

Nazaj na vrh Go down

3. Težave vladanja Empty Re: 3. Težave vladanja

Objavlja by Herre Tor 06 Jan 2015, 22:33

"Sam sem vsekakor proti katapultom na gradu. Škoda, ki bi bila storjena ob njihovem proženju, bi bila preprosto prevelika v zameno za tistih nekaj orkov, ki bi jih zadeli. Da niti ne omenjam posledic med lastnimi silami, ko bi se objekti pričeli rušiti ter bi bile sile prepletene." Ravno tako kentaver odkima ob Alegovem predlogu o gradnjah. "Trenutno potrebujemo reči s kratkoročnimi učinki. O dolgoročnih koristih bomo imeli več kakor dovolj časa razmišljati, ko bo odpravljena orkovska nevarnost. Proti mlinu nimam tako nič, toda namesto svetišča ter knjižnjice bi sam raje zgradil barake. Bojevniki morejo biti nekje nastanjeni, prostor za njih pa bo dobro vplival na njihovo moralo."

Kakor, da bi nekaj pozabil, je hitro nadaljeval preden bi lahko kdo izmed prisotnih presekal rdečo nit njegovega govora. "Še nekaj pa bi želel podeliti z vami. Želel bi namreč pojezditi naproti svoji enoti, da bi lahko med potovanjem sem že razložil nekaj taktičnih osnov pokrajine okrog mesta. Vsaka zamujena minuta nam lahko škodi, ko bodo napadli sovragi. Druga stvar, ki pa se tiče prihajajoče enote, pa bo verjetno manj navdušujoča za vas, grofica in lord Brynwulf. Iz opisa približajočih okrepitev se dobil namreč namig, da ni moja špica edina, ki potuje semkaj. Verjetno jim dela družbo tudi eden izmed vrst inkvizitorjev, Ollam Železnoprsti. Še ena prednost mojega predhodnega srečanja z enoto bi bilo torej tud to, da bi poskušal poizvedeti razlog njegovega prihoda. Glede na zanesenot k nordijskemu verovanju bi morda Aleg vedel kaj več o Ollamu?" Rekoč to se je obrnil k svečeniku, čakajoč na njegove besede.

_________________

Rasa: kentaver (moški)
Višina: 223 cm
Teža 900 kg

Vidna oprema:
- bresplate+spikes
- buckler
- greatsword (cold iron)
- lance

Animal Companion: Jaguar (big cat)
Barva: črna
Herre
Herre
Role-player
Role-player

Število prispevkov : 1483
Join date : 08/06/2014

Nazaj na vrh Go down

3. Težave vladanja Empty Re: 3. Težave vladanja

Objavlja by Astor Chikere Tor 06 Jan 2015, 22:42

"če že želite obrambo na grajskem obzidju vzemite balisto in nekaj lokostrelcev. Na mestnem obzidju bomo potrebovali vso obrambo, ki jo premoremo." nato se obrne k Alegu "strinjam se s postavitvjo mlina, knjiznica in svetišče pa lahko počakata, dokler se ne umiri vojno stanje v grofiji. Nujno pa moramo v čim krajšem času dokončati obzidje"

_________________

Rasa: Sylph
Višina: 178 cm
Teža 65 kg

"Fastina lente"
Astor Chikere
Astor Chikere
Role-player
Role-player

Število prispevkov : 834
Join date : 09/06/2014

Nazaj na vrh Go down

3. Težave vladanja Empty Re: 3. Težave vladanja

Objavlja by Madbranch Sre 07 Jan 2015, 00:04

"No, tudi zaradi inkvizitorjev bi bilo lepo, če bi se tempelj čimprej izgradil. Četudi se nočete spreobrnit v zapovedano vero, bi se v templju lahko o njej največ naučili. O tem inkvizitorju vem bore malo, sem pa tudi sam izvedel, da bi naj s karavano potovala ena izmed verskih figur, precej verjetno inkvizitor. Tako da so tvoje informacije o prihodu Ollama zelo verjetno pravilne.

Nikakor ne smemo razmišljat kratkoročno. Ko se postavi obzidje, bi morala biti prioriteta mlin, da se poskrbi za učinkovitost agrikulture, nato pa moramo gledati kar se da v prihodnost. Najprej tempelj, nato knjižnica. Morebiti tudi v obratnem vrstnem redu, toda vendarle."

_________________


Kingdom - Aleg Orathai
Pirates - Senoves Karu
Nekoč v prihodnjih igrah - Madbranch

Madbranch
Madbranch
Role-player
Role-player

Število prispevkov : 1516
Join date : 09/06/2014

Nazaj na vrh Go down

3. Težave vladanja Empty Re: 3. Težave vladanja

Objavlja by Herre Sre 07 Jan 2015, 00:52

"No, gotovo je njegova naloga nadvse pomembna, če se je odločil priti sedaj semkaj." Nerad je razpravljal o prišleku dokler ni bil prepričan o razlogih za njegovo prisotnost.
"Res? In kaj boš ponudil bojevnikom, ko se bo bitka končala? Mar misliš, da bodo za vsakega sovraga, za vso ohranjanje miru, primerni prostovoljci? Kar potrebuje ta grofija je ponovno močna vojska. Brez slednje na žalost ne bo miru, brez miru pa ne bo gospodarskega razcveta. In ko bo prebivalcem težko zaradi težkih delovnih razmer, mar misliš, da bodo ponižno molili v templju? Ne, kriminal bo narastel toda takrat ko prepozno da bi vzgojili trdne vojake, ki bodo skrbeli za red."

_________________

Rasa: kentaver (moški)
Višina: 223 cm
Teža 900 kg

Vidna oprema:
- bresplate+spikes
- buckler
- greatsword (cold iron)
- lance

Animal Companion: Jaguar (big cat)
Barva: črna
Herre
Herre
Role-player
Role-player

Število prispevkov : 1483
Join date : 08/06/2014

Nazaj na vrh Go down

3. Težave vladanja Empty Re: 3. Težave vladanja

Objavlja by Madbranch Čet 08 Jan 2015, 02:01

"Mar nisi ti sam prejšnji mesec dejal, da vaši bojevniki ne rabijo ničesar, temveč se borijo zgolj zato ker se spodobi in je pravično, primerno in zveličavno?

Kar se tiče delanja vojske pa ... ko enkrat odbijemo napad orkov sta opciji dve. Prva je, da nas pustijo pri miru. Druga je, da udarijo z vso močjo, ki ji dvomim da lahko nasprotujemo, in nas popolnoma uničijo. V prvem primeru bomo verjetno lahko brez težav preživeli brez vojske še vsaj kaki dve leti, in za treniranje vojakov je eno leto več kot dovolj. Najprej moramo zagotoviti, da bomo imeli dovolj surovin, da bomo vojsko lahko podpirali. Tempelj nam bo pri tem pomagal, kajti bogovi so mogočna sila, ki se ji nočemo zameriti. Knjižnica pa bo prinesla dovolj napredka, da bomo lahko izdelovali za vojake orožja in oklepe, ki bodo bolj napredni kot drugod, kjer je miselnost bolj osredotočena na krvoločnost kakor na napredek.

Pa tudi sicer, a misliš, da bi bila njegova visokost, trikrat blagoslovljeni imperator zadovoljen, če bi mi, brez njegove privolitve pričeli z urjenjem vojske? Vendarle moraš vzeti v ozir, da goji to mesto, čeravno je del imperija, do tega imperija precejšnje zamere, kar je seveda razumljivo, toda to pomeni, da se bo imperator verjetno počutil ogroženega, če se prične tukaj neko masovno oboroževanje."

_________________


Kingdom - Aleg Orathai
Pirates - Senoves Karu
Nekoč v prihodnjih igrah - Madbranch

Madbranch
Madbranch
Role-player
Role-player

Število prispevkov : 1516
Join date : 09/06/2014

Nazaj na vrh Go down

3. Težave vladanja Empty Re: 3. Težave vladanja

Objavlja by Herre Čet 08 Jan 2015, 06:37

"Seveda. Toda tukajšni prebivalci, novinci v armadi, niso profesionalni vojaki. In na začetku je njihova pripravljenost manjša kakor kasneje, ko je njihov um po treningih in bratenju očiščen miselnosti civilnega življenja."
Nejeverno pogleda Alega kakor, da se mu je povsem utrgalo. "Preživeli brez vojske dve leti? Se vam je mar utrgalo svečenik? Saj se zavedate, da vojska ohranja tudi mir? In da bodo ob zagonu gospodarstva, ako nam uspe, prišli verjetno novi priseljenci semkaj. Vsi ne tako zelo čistih namenov. Imejte vi svoj tempelj zaradi mene nezavarovan ter prepuščen v varstvo svojih bogov, toda sam ne mislim Ardna predati kriminalu teh nebodigatreb. Sami smo lahko videli ob prihajanju sem, da niti gozdovi ter potovanje po glavni poti ni varno pred kriminalci.
In oprostite, toda vsaka baronija si ima pravico zagotoviti lastno vojaško silo s katero se lahko brani če je to nujno potrebno ter skrbi za stabilnost znotraj svojih meja. Če pa pride do nove velike vojne pa je tako ali tako nihče ne more sam zmagati, saj so potrebne večje sile imperijalne vojske za učinkovito prevlado nas sovragom.

Sploh pa, saj imate svojo hišo vere, ki ste jo postavili od našega prihoda tukaj, med tem ko vojska nima nobene strehe nad vlado ter prostoro kjer bi se lahko izboljševala. Kanček krivično ter nepošteno, da skrbite za lastno rit ter delate propagando za večji prostor mar ni?"

_________________

Rasa: kentaver (moški)
Višina: 223 cm
Teža 900 kg

Vidna oprema:
- bresplate+spikes
- buckler
- greatsword (cold iron)
- lance

Animal Companion: Jaguar (big cat)
Barva: črna
Herre
Herre
Role-player
Role-player

Število prispevkov : 1483
Join date : 08/06/2014

Nazaj na vrh Go down

3. Težave vladanja Empty Re: 3. Težave vladanja

Objavlja by Laurelion Čet 08 Jan 2015, 10:42

V tem trenutku vskoči Brynwulf:
"Čeravno podpiram predlog glede stoječe vojske, pa je tudi res, da ko bi enkrat takšno vojsko imeli, bi potrebovali več kmetij, in ljudi ki jih bodo obdelovali; sicer bi že samo vzdrževanje vojske v roku nekaj mesecev znalo bankrotirati zakladnico."
Nato pogleda od Alega k Herreju in spet nazaj.
"Vkolikor bo obramba pred naslednjim napadom bolj uspešna kakor do sedaj, bo treba računati tudi na to, da bo treba prostovoljce nekako nagraditi, sicer bodo vedno manj navdušeni nad pomaganjem. Že to bo strošek, zato se strinjam da bi bilo v našem interesu predvsem povečati produktivnost. Poleg tega bi za knjižnico vredno svojega imena potrebovali tudi dovolj knjig, ki bi jih spet bilo treba od nekod dobiti; vsekakor častivreden cilj, vendar zaenkrat po mojem malo preveč dolgoročen.
Ob tem pa naj pripomnim, da za zdaj naša straža ni imela težav z zločinom, ki jih ne bi bila zmožna odpraviti. Ardenci so zvesti in dobri ljudje, ki se poznajo med sabo in le redko zatečejo k tatvini ali čim hujšem. In vsaj za naše trenutne potrebe ima straža svoje prostore v gradu, prostovoljci pa imajo tako ali tako svoje domove, medtem ko je njihova oprema pa na varno v orožarni dokler je ne potrebujejo, tako da dokler nimamo vojske v pravem pomenu besede tudi ne rabimo graditi novih barak ali drugih prostorov za njihovo nastanitev; kar pa bo seveda morala biti prva prioriteta, čim se odločimo izuriti in opremiti redno vojsko."
Nato pogleda Alega ter mu nakloni majhen nasmeh:
"Se pa strinjam, da bi bil že čas da tisti, ki si tega želijo, končno dobijo prostor kjer lahko častijo bogove naših očetov, tako da popolnoma podpiram izgradnjo svetišča ob kapelici, ki jo je gospod Orathai zgradil, takoj ko odpravimo bolj pereče zadeve, kot je recimo dokončanje zidu."
Laurelion
Laurelion
Game Master
Game Master

Število prispevkov : 862
Join date : 11/05/2012

Nazaj na vrh Go down

3. Težave vladanja Empty Re: 3. Težave vladanja

Objavlja by Herre Čet 08 Jan 2015, 23:51

Od vsega pregovarjanja utrujeno izdihne preden se dvigne od omizja. "Da, kasneje lahko gradimo druge reči toda najprej moramo poskrbeti za varnost. Dobro da se strinjamo vsaj glede zidu in kmetij, da je to prioriteta. Sedaj pa, če mi oprostite, bom zapustil sestanek. Verjamem, da se boste lahko dogovorili kaj pametnega tudi brez moje prisotnosti. Sam bom namreč krenil nasproti svoji enoti in njenemu duhovnemu spremljevalcu." Pokliče k sebi jaguarja s kratkim žvižgom ter stopi proti vratom, pripravljen da zapusti prostor.

_________________

Rasa: kentaver (moški)
Višina: 223 cm
Teža 900 kg

Vidna oprema:
- bresplate+spikes
- buckler
- greatsword (cold iron)
- lance

Animal Companion: Jaguar (big cat)
Barva: črna
Herre
Herre
Role-player
Role-player

Število prispevkov : 1483
Join date : 08/06/2014

Nazaj na vrh Go down

3. Težave vladanja Empty Re: 3. Težave vladanja

Objavlja by Madbranch Pet 09 Jan 2015, 00:15

"Medtem ko sem prepričan, da si pravi za to srečanje, saj je navsezadnje enota, ki jo dobro poznaš, bi sam vendarle predlagal, da se najprej tukaj, na sestanku zmenimo kako ravnati z morebitnim inkvizitorjem med prihajajočo enoto, ter še zadnje detajle, če še česa kar se tiče dela in bivanja enote tukaj nismo dorekli."

_________________


Kingdom - Aleg Orathai
Pirates - Senoves Karu
Nekoč v prihodnjih igrah - Madbranch

Madbranch
Madbranch
Role-player
Role-player

Število prispevkov : 1516
Join date : 09/06/2014

Nazaj na vrh Go down

3. Težave vladanja Empty Re: 3. Težave vladanja

Objavlja by Herre Pet 09 Jan 2015, 00:30

"Kaj pa se je za dogovoriti? Zakaj prihaja inkvizitor ne vemo, vsaj jaz nisem seznanjen s tem razen, če je kdo od vas dodal kakšno posebno željo selu, ki je prenašal prošnjo za premestitev špice. Torej nam ne preostane drugega kakor, da Železnobradega sprejmemo ter se kaj več pogovarjamo okrog njega, ko nam bo jasna njegova misija. Kar pa se tiče nastanitve enote pa bo vsaj sedaj nekaj časa ne bo problem, saj bomo kar se da hitro krenili ven iz mesta na deželo opravljat naloge izvidnice. In glede na to, da vojska pač nima nekih svojih prostorov, se bomo ob povratkih v mesto preprosto utaborili na mestnem trgu ali pa grajskem dvorišču."

_________________

Rasa: kentaver (moški)
Višina: 223 cm
Teža 900 kg

Vidna oprema:
- bresplate+spikes
- buckler
- greatsword (cold iron)
- lance

Animal Companion: Jaguar (big cat)
Barva: črna
Herre
Herre
Role-player
Role-player

Število prispevkov : 1483
Join date : 08/06/2014

Nazaj na vrh Go down

3. Težave vladanja Empty Re: 3. Težave vladanja

Objavlja by Astor Chikere Pet 09 Jan 2015, 21:22

"Glede inkvizitorja pa moram podpreti Herrejevo stališče. Dokler ne izvemo namena njegovega obiska o tem ne moremo kaj dosti razpravljati. Bi pa na tem mestu rad povprašal zbrane še o eni stvari. Vem, da ima grofija veliko lesa. Kakșno pa je stanje razpoložljivih kamnin? Se je kdo že kdaj podal v gore iščoč minerale in redke kovine? Želim namreč nadaljevati razvoj naprednega orožja za katerega potrebujem kvalitetnejše kovine. "

_________________

Rasa: Sylph
Višina: 178 cm
Teža 65 kg

"Fastina lente"
Astor Chikere
Astor Chikere
Role-player
Role-player

Število prispevkov : 834
Join date : 09/06/2014

Nazaj na vrh Go down

3. Težave vladanja Empty Re: 3. Težave vladanja

Objavlja by Laurelion Sob 10 Jan 2015, 13:20

"Niti ne," pravi grofica, ko Enryh povpraša o razpoložljivosti kovin. "Nekaj železa je v gorah, vendar ne dovolj da bi se ga splačevalo izkopavati. Sicer bi že imeli svoj rudnik."
"Pravzaprav," vskoči Brynwulf, "to ni nujno res. Ravno mesec tega sta do mene namreč prišla dva škrata, ki sta se bila ustavila v mestu, in prosila za dovoljenje da si ogledata tukajšnje gore ter, v primeru da bi našla kaj koristnega, le-to začela izkopavati. Dovolil sem jima raziskovati, v primeru da bi kaj našla pa sem jima dovolil izkopati simbolično količino, ki naj jo prineseta nazaj kot temelj za nadaljnje pogajanje. Pravzaprav me malo skrbi da se jima ni kaj pripetilo; nazadnje kar sem slišal sta potovala zahodno in potem proti severo-vzhodu."
Laurelion
Laurelion
Game Master
Game Master

Število prispevkov : 862
Join date : 11/05/2012

Nazaj na vrh Go down

3. Težave vladanja Empty Re: 3. Težave vladanja

Objavlja by Astor Chikere Sob 10 Jan 2015, 13:41

"zanimivo... Ali ste morda ujeli njuni imeni? Ali vsaj od kje prihajata? Glede na to, da imamo goro tako blizu, bi bil to lahko dober način za izboljšanje finančne situacije." za trenutek utihne, nato pa se obrne k Brynwulfu in ponovno spregovori: "mesec dni je torej minilo, odkar sta škrata odšla? Povejte mi, ali poznate koga, ki bi me lahko vodil po teh gorah? Kovači in tesarji lahko brez mene še vedno gradijo obrambne naprave, sam pa ne morem nadaljevati razvoja brez trdnejših kovin, ki se morda skrivajo v teh gorah"
Enryh je vedel, da je njegova prošnja nenavadna, predvsem v času, ko jim preti napad. A njegova želja po tehnološkem napredku, skrb za škratja brata in križec na starem zemljevidu, zvitem v njegovi sobi so ga vlekli proti goram.

_________________

Rasa: Sylph
Višina: 178 cm
Teža 65 kg

"Fastina lente"
Astor Chikere
Astor Chikere
Role-player
Role-player

Število prispevkov : 834
Join date : 09/06/2014

Nazaj na vrh Go down

3. Težave vladanja Empty Re: 3. Težave vladanja

Objavlja by Laurelion Sob 10 Jan 2015, 23:14

"Seveda, bila sta..." začne Brynwulf, a nato ni sposoben dati odgovora; "no... torej... presneto, prisegel bi lahko, da sem vedel kako sta se klicala. Žal se zdi, da mi spomin že nekoliko peša. Kljub temu jih ne bi smelo biti težko prepoznati; škratje vendarle v te kraje hodijo redko, če sploh, in vsaj kolikor mi je znano, sta ta dva edina za katera vem, da se trenutno nahajata v naših krajih."

"Najsi bo kakorkoli že, dejstvo je, da vas ne moremo pogrešiti, gospod Drofsson," se vmeša grofica. "V trenutku ko bo mesto napadeno se bo pokazalo koliko so vaši izdelki vredni; in hočem, da ste takrat tu, da zagotovite da delujejo kar najbolje, ter da odgovarjate za vsakršne težave, ki bi iz tega morda nastale."
Laurelion
Laurelion
Game Master
Game Master

Število prispevkov : 862
Join date : 11/05/2012

Nazaj na vrh Go down

3. Težave vladanja Empty Re: 3. Težave vladanja

Objavlja by Herre Sob 10 Jan 2015, 23:30

Ob zadnjih besedah lorda se Herre odkašlja, toda spregovori ne dokler ne konča z govorjenjem tudi grofica. "Oprostite, toda ta podatek ni povsem točen. Prihajajoči inkvizitor je namreč tudi eden izmed predstavnikov škratje rase. In morda je dvojica kaj našla pa to ni pripravljena deliti s preostalimi temveč raje nadaljuje naskrivaj z izkopavanjem. Kaj pa ju je namreč vezalo na vrnitev ter deljenje tako najdbe kakor dobičke iz tega razen njuna beseda? Če pravilno sklepam pa jih niste pred srečanjem poznali torej ste jih prepustili zgolj zakladom v drobovju kamnine ter verovanju, da bosta pripravljena najdeno deliti ako bosta kaj našla sploh."

_________________

Rasa: kentaver (moški)
Višina: 223 cm
Teža 900 kg

Vidna oprema:
- bresplate+spikes
- buckler
- greatsword (cold iron)
- lance

Animal Companion: Jaguar (big cat)
Barva: črna
Herre
Herre
Role-player
Role-player

Število prispevkov : 1483
Join date : 08/06/2014

Nazaj na vrh Go down

3. Težave vladanja Empty Re: 3. Težave vladanja

Objavlja by Astor Chikere Ned 11 Jan 2015, 11:02

Ko grofica izrazi dvome glede njegovih obrambnih strojev Enryh zgolj skomigne z rameni in reče:"če dvomite v kvaliteto mojih strojev, potem jih raje ne postavljajte na obzidje svoje palače in jih pustite tam, kjer bodo najbolj ucinkovite." Nato pa spet ogovori vse zbrane: "Kar je povedal Herre je vsekakor zanimivo. Kaj če sta škrata res odkrila kaj neprecenljivega v naših gorah? Če ne ukrepamo, lahko za to kasneje drago plačamo. Najmanj kar lahko naredimo je to, da za škratoma pošljemo izvidnico. Če sta se kje poškodovala jima lahko pomagajo, če pa sta našla kaj, česar nočeta deliti z nami, bo to izvidnica odkrila in nam poročala. Zaradi napada ne smemo zanemarjati drugih dogajanj v mestu."

_________________

Rasa: Sylph
Višina: 178 cm
Teža 65 kg

"Fastina lente"
Astor Chikere
Astor Chikere
Role-player
Role-player

Število prispevkov : 834
Join date : 09/06/2014

Nazaj na vrh Go down

3. Težave vladanja Empty Re: 3. Težave vladanja

Objavlja by Madbranch Ned 11 Jan 2015, 12:56

"V kolikor se pošlje za škrati izvidnica, bi sam bil z veseljem del le-te. Sicer nisem nikoli imel dosti opravka s škratovskimi ljudstvi, tako, da bi bilo pametno poslati koga, ki jih bolje pozna, toda, če vas ne moti, bi se odpravil zraven. Pred in po tem, bi seveda, kar se da pomagal pri izgradnji zidu z magijo, toda nekaj dni, kar me ne bi bilo se ne bi tako poznalo, po mojem mnenju.

Medtem bo seveda Nahar še naprej preletaval ozemlje grofije, ter z budnim očesom pazil na morebiten napad orkov. Človeški jezik dobro razume, ne more pa govoriti, zatorej ga v primeru, da mene ne bi bilo, in bi bil izgledal razburjen sprašujte vprašanja, na katera lahko odgovarja z da ali ne. Naj recimo prhne enkraz za da in dvakrat za ne, ali kaj podobnega."

_________________


Kingdom - Aleg Orathai
Pirates - Senoves Karu
Nekoč v prihodnjih igrah - Madbranch

Madbranch
Madbranch
Role-player
Role-player

Število prispevkov : 1516
Join date : 09/06/2014

Nazaj na vrh Go down

3. Težave vladanja Empty Re: 3. Težave vladanja

Objavlja by Herre Ned 11 Jan 2015, 13:07

"No sam se vsekakor odpovedujem želji po plezanju, saj bom imel že zadosti dela s pravo izvidnico na ravnem. Pa tudi s prihajajočim škrstom bo po mojem mnenju več kakor dovolj priložnosti za spoznavanje njihove kulture."

_________________

Rasa: kentaver (moški)
Višina: 223 cm
Teža 900 kg

Vidna oprema:
- bresplate+spikes
- buckler
- greatsword (cold iron)
- lance

Animal Companion: Jaguar (big cat)
Barva: črna
Herre
Herre
Role-player
Role-player

Število prispevkov : 1483
Join date : 08/06/2014

Nazaj na vrh Go down

3. Težave vladanja Empty Re: 3. Težave vladanja

Objavlja by Astor Chikere Ned 11 Jan 2015, 13:50

Enryh se obrne k Herreju in ga vpraša : " ali imaš mogoče še kaj informacij glede inkvizitorja, ki bi nam lahko prišle prav? Mogoče poznaš njegovo ime?" Nato pa ogovori še ostale: " Če bi se odpravili v gore bi nas Nahar lahko opozoril in priklical nazaj v primeru, da bi se začelo zbirati večje število orkov v bližini grofije. "

_________________

Rasa: Sylph
Višina: 178 cm
Teža 65 kg

"Fastina lente"
Astor Chikere
Astor Chikere
Role-player
Role-player

Število prispevkov : 834
Join date : 09/06/2014

Nazaj na vrh Go down

3. Težave vladanja Empty Re: 3. Težave vladanja

Objavlja by Herre Ned 11 Jan 2015, 13:55

"Kakor sem omenil že, ko sem inkvizitorja sploh prvič omenil, mu je ime Ollam Železnoprsti. Kar se pa tiče koristnosti informacij pa se mi zdi, da sem vse pomembno že povedal. Po drugi strani pa, kar je lahko za nekoga pomembno se lahko nekomu drugemu zdi nepomembno in obratno." Na zadnji Enryhov predlog pa zgolj odkima. "Imam občutek, da se morebitne dragocene kamnine na nahajajo kar na površju temveč kje globje. Kako vas bo pegas priklical, če boste šli v samo notranjost gore? In če se vam kaj zgodi ne vem, če si bomo ravno lahko privoščili še eno skupino, ki bo odšla za vami. Ne vem, veliko je tistih če-jev, ki ne prinašajo skupaj s vprašanjem nobenega odgovora."

_________________

Rasa: kentaver (moški)
Višina: 223 cm
Teža 900 kg

Vidna oprema:
- bresplate+spikes
- buckler
- greatsword (cold iron)
- lance

Animal Companion: Jaguar (big cat)
Barva: črna
Herre
Herre
Role-player
Role-player

Število prispevkov : 1483
Join date : 08/06/2014

Nazaj na vrh Go down

3. Težave vladanja Empty Re: 3. Težave vladanja

Objavlja by Madbranch Ned 11 Jan 2015, 19:08

"Kaj bi se nam pa zgodilo? Saj ne gremo v nikakršno nevarnost. In dva škrata tudi ne moreta biti nevarna. Edina težava je, da nas takrat ne bi bilo tukaj, pa tudi takrat me pri moji dokaj pacifistični naravi verjetno ne bi pretirano pogrešali v bitki. Navsezadnje si nas ti opozoril na to, da nas morebiti škrata želita prevarati, verjetno se strinjaš, da mora nekdo iti za njima."

_________________


Kingdom - Aleg Orathai
Pirates - Senoves Karu
Nekoč v prihodnjih igrah - Madbranch

Madbranch
Madbranch
Role-player
Role-player

Število prispevkov : 1516
Join date : 09/06/2014

Nazaj na vrh Go down

3. Težave vladanja Empty Re: 3. Težave vladanja

Objavlja by Belizar Pon 12 Jan 2015, 15:26

Belizar je v tišini sedela in poslušala kreganje ki je vzniknilo med Herrejem in Alegom ter ob tem odsotno čohala svojega mačka. "Ollama sicer pogosto tudi imenujejo Gorski Kozel. Slišala sem, da je razlog za to dejstvo da je izredno trmast in ne zna popustit. Bojim se, da bo, četudi bi bil razlog njegovega prihoda dober, konec precej katastrofalen. Inkvizitorji imajo to neprijetno navado, da vtaknejo nos v vsako luknjo in najdejo probleme še tam kjer jih ni. V najboljšem primeru nas bo oviral, v najslabšem pa bomo imeli resne težave." Razgledala se je po obrazih prisotnih," Pa se opravičujem če sem s tem užalila katerega prisotnih. Ollam je gotovo časten in pošten mož ampak takrat ko je treba na hitro ukrepati so inkvizitorji prej ovira kot ne."

_________________

3. Težave vladanja Belizar-1
Belizar al Tarik
Rasa: Vishkanya
Višina: 175 cm
Teža: 55 kgBelizar
Belizar
Role-player
Role-player

Število prispevkov : 213
Join date : 10/06/2014

Nazaj na vrh Go down

3. Težave vladanja Empty Re: 3. Težave vladanja

Objavlja by Madbranch Pon 12 Jan 2015, 16:48

"Zatorej bo verjetno bolje, če mu kar najhitreje zagotovimo, da je tukaj vse v najlepšem redu. Predlagam, da se še pred njegovim prihodom zagotovi, da imajo vsi v mestu vsaj neko osnovno znanje o nordijskih bogovih. Pri tem bodo vsekakor lahko pomagali verniki, ki se že zbirajo okrog mene. Nato pa bi bilo lepo, če še nekdo spremlja Herreja na srečanje. Če nas gre več, bo vsekakor posumil, da ni vse tako, kot po njegovem mnenju mora biti. Tudi nisem prepričan, da bi moral ta nekdo biti jaz, saj bi znalo že to, da se pozdravit vojsko pošlje versko osebo. Če bi šel kdo drug, recimo vi, Lord Brynwulf ((I sure hope I spelled that right))?"

_________________


Kingdom - Aleg Orathai
Pirates - Senoves Karu
Nekoč v prihodnjih igrah - Madbranch

Madbranch
Madbranch
Role-player
Role-player

Število prispevkov : 1516
Join date : 09/06/2014

Nazaj na vrh Go down

3. Težave vladanja Empty Re: 3. Težave vladanja

Objavlja by Sponsored content


Sponsored content


Nazaj na vrh Go down

Stran 1 od 6 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Nazaj na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu