Argent Chronicles
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Prijava

Pozabil/a sem geslo

Latest topics
» Nasveti, namigi, finte in podobno
Naš svet Icon_minitimePet 08 Jul 2016, 20:22 by Madbranch

» Humor
Naš svet Icon_minitimeNed 11 Okt 2015, 21:40 by Madbranch

» Glasba
Naš svet Icon_minitimeNed 27 Sep 2015, 15:12 by Astor Chikere

» Spamroom
Naš svet Icon_minitimeČet 14 Maj 2015, 09:51 by Laurelion

» 3. Težave vladanja
Naš svet Icon_minitimeTor 14 Apr 2015, 14:40 by Laurelion

» Naš svet
Naš svet Icon_minitimePon 06 Apr 2015, 00:50 by Laurelion

» Zemljevidi
Naš svet Icon_minitimeSob 04 Apr 2015, 20:41 by Laurelion

» Kocke
Naš svet Icon_minitimeSob 04 Apr 2015, 10:27 by Laurelion

» Alegov izziv #2
Naš svet Icon_minitimeTor 03 Feb 2015, 18:09 by Madbranch


Naš svet

Go down

Naš svet Empty Naš svet

Objavlja by Laurelion Pon 06 Apr 2015, 00:50

Relevantni jeziki (boljša izbira ob začetku kot recimo kakšna orkovščina ali goblinščina):

 • Škratščina - jezik, ki ga govorijo škratje in gnomi v Utgardu in okolici, ter na Dagger Isle, kjer imajo svoj, še kar različen dialekt. Ima svojo runsko abecedo.
 • Nordijski jezik - prvotno jezik ljudi iz okolice Olafsthegna, danes uradni jezik celega Severnega Imperija. Ima od škratov prevzeto runsko abecedo.
 • Kentavrski jezik - govorijo ga le kentavri, ki živijo v osrednjem delu Severnega Imperija, ter nekaj redkih posameznikov, ki so si pridobili njihovo zaupanje. Pisave ne poznajo.
 • Vilinščina - jezik vilinov, nekdaj lingua franca civiliziranega sveta (kar se tu in tam še vedno kaže v nekaterih besedah); danes se pogosto govori le še v Ambarienu in konfederaciji Bao, ter jasno s strani velike večine vilinov. Ima svojo zlogovno pisavo v osnovni in kurzivni obliki.
 • Ambarylis - uradni jezik Ambariena, ki je sicer daljno soroden nordijskemu jeziku, vendar pa ima še največ podobnosti z zmajščino. Ima svojo pisavo, ki je glifska.
 • Burze - mrtev jezik ljudstva, ki ga je kasneje osvojil Ambarien. Danes je od njega ostalo le nekaj imen, se pa najde tudi majhna skupina takih, ki se ga še vedno učijo (kljub temu da naravnih govorcev ni več)
 • Zmajščina - poleg tega da je to jezik, v katerem se sporazumevajo zmaji, velja zmajščina za jezik učenjakov na področju čarovništva; marsikatera knjiga urokov je pisana v zmajščini
 • Ha-Tamago - jezik Imperija Hatamoto, ki je soroden jeziku sosednjih dežel, a je dovolj različen, da se govorci enega in drugega vse pogosto narobe razumejo (za primer: nekako toliko skupnega kot slovenščina in ruščina - kar nekaj podobnih besednih korenov, ohlapno podoben besedni red, potem se pa podobnost bolj ali manj neha). Lastna, ikonografska pisava sporazumevanja s tujci ne olajšuje, a jo kljub temu ohranjajo, saj jo imajo za višek kaligrafske estetike.
 • Trgovski jezik (a.k.a. Common) - uradni jezik Imperija Chao, teokracije Chu, kraljestev Din in Lao, ter konfederacije Bao, govori pa ga skorajda vsak, ki zna več kot le en jezik. Uporablja osnovno (nekurzivno) vilinsko pisavo. Kraljestvo Mei ima uradno svoj jezik, ki pa je nekakšna mešanica trgovskega jezika in Ha-Tamago.


Politično stanje (vkolikor se izve na podlagi govoric in čenč):

 • Severni Imperij: Eno leto po nepojasnjenem uničenju mesta Arden se imperij sooča z rastočo orkovsko težavo. Šušlja se celo o možnosti premirja z Luninim otokom dokler orki niso pokorjeni.
 • Magokracija Ambarien: Trenutno je najbolj pereče vprašanje ali še naprej vzdrževati čarobne svetilnike na državne stroške, zahtevati davek od vseh ladij za njihovo vzdrževanje, ali pa jih pustiti propadu.
 • Kraljestvo Lao: V zavezništvu z Din in v vojni s Chao, vendar v premirju s Chu. Donosna trgovina s Severnim Imperijem, ki pa naj bi se manjšala. Že dolgo si želi razširiti svoj teritorij na račun svojih sosed.
 • Otoško kraljestvo Din: V zavezništvu z Lao, v vojni s Chao, Chu in otočjem Vladarjev valov. Ima zelo močno mornarico, vendar pa nobena Din invazija na tuje kopno ni nikoli uspela, kar jim drugi radi vržejo v obraz, in kar gre Dinovcem močno v nos.
 • Kraljestvo Mei: Uradno nevtralno glede vseh okoliških vojn in zagotavlja varen pristan katerikoli ladji, na njihovih tleh pa velja premirje za vse.
 • Imperij Chao: Že leta uradno v vojni z Din, Chu in Lao, vendar dejansko ni nobenih bitk že več kot leto dni. Govorice o premirju, vendar zaenkrat to še ni bilo razglašeno zoper nobeno sovražnico.
 • Teokracija Chu: Vztrajno zatrjuje, da je njihovo verstvo eno in edino pravo prepričanje na svetu, in da bodo prej ali slej vsi sprejeli to resnico ali pa bili uničeni. Že leta uradno v vojni z Din in Chao, vendar je vojna s slednjim na mrtvi točki, s prvim pa izključno na morju. Goji dolgotrajno zamero z Bao zaradi odcepitve mesta, ki je kasneje postalo Bao Din Sei.
 • Konfederacijska zveza svobodnih mest Bao: Uživa v kulturnem in tehnološkem razcvetu, vendar krepi svoje meje, predvsem proti Chu in Chao. Občasno pošlje majhne skušine prostovoljcev v pomoč Imperiju Hatamoto, vendar se ti iz leta v leto manjšajo, saj se še nobeden od njih ni vrnil.
 • Otočje Vladarjev valov: zloglasno pribežališče vseh, ki cenijo svobodo, pijačo, razvrat in zabavo. Edini zakon teh otokov je oko za oko, zob za zob (včasih z obrestmi).
 • Claw Isle: Na tem goratem otoku živijo krilati divjaki, ki civilizirane vrste ponavadi pomorijo že samo zato, ker so se izkrcali na njihov otok.
 • Dagger Isle: Škratjemu mestu Thurse vlada lokalni ceh morilcev; njihova beseda je zakon, in komur ni všeč se več ne zbudi.
 • Džungelski otok Dong in Arhipelag: Povečini nenaseljeni otoki, tu in tam se najde kakšno pleme barbarov. Izkrcanje na lastno tveganje.
 • Imperij Hatamoto: Že skoraj stoletje bije vojno z bitji iz dežele Mu, fronta pa je na gorah zahodno od starega (okupiranega) mesta Muramato. Šušlja se o načrtu kolonializacije otokov vzhodno od Ognjenega otočja.
Laurelion
Laurelion
Game Master
Game Master

Število prispevkov : 862
Join date : 11/05/2012

Nazaj na vrh Go down

Nazaj na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu